Hei, jeg heter Chatbot. Hva kan jeg hjelpe med?

Lønnsoppgjøret i finans

Forhandlingene mellom Finansforbundet og Finans Norge i årets lønnsoppgjør startet mandag 12. oktober kl. 10.00 og pågår fortsatt nå tirsdag kveld.

Finansforbundets forhandlingsutvalg til venstre. Forbundsleder Vigdis Mathisen i midten, rett overfor Finans Norges forhandlingsleder og arbeidslivsdirektør Runa Kerr.

Forhandlingene mellom Finansforbundet og Finans Norge i årets lønnsoppgjør finner sted på Thon Hotel Opera i Bjørvika, Oslo. Partene har satt av mandag 12. og tirsdag 13. oktober til forhandlinger.

– Vi forventer positive samtaler og forhandlinger som gjør at vi kommer frem til et godt resultat for våre medlemmer, sier leder av forhandlingsutvalget og forbundsleder Vigdis Mathisen.

Frontfaget gir føringer

21. august kom partene i frontfaget (industrien) til enighet. – Vår holdning er fortsatt at frontfagets ramme på 1,7 prosent gir føringer for andre oppgjør, også vårt, men det er ingen fasit, sier Mathisen.

Hun medgir at utgangspunktet er spesielt krevende i koronaåret 2020. – Likevel, når det gjelder økonomi går vi inn i disse sentrale forhandlingene med en forventning om reallønnsvekst for våre medlemmer i 2020, sier hun.

Kompetanseutvikling

Høstens lønnsoppgjør er et hovedoppgjør. Det innebærer at vi skal forhandle både om et generelt lønnstillegg og innholdet i Sentralavtalen mellom Finans Norge og Finansforbundet.

Vi har blant annet klare forventninger til arbeidsgiverne når det gjelder rettigheter knyttet til ansattes kompetanseutvikling, sier Mathisen.

Finans Norge-området omfatter i overkant av 20.000 medlemmer i Finans Norges medlemsbedrifter – i hovedsak bank og forsikring.

Vigdis Mathisen

Finansforbundet krever reallønnsvekst

I dag starter lønnsoppgjøret i Finansbransjen. Til tross for koronapandemien krever Finansforbundet reallønnsvekst for sine medlemmer.

Les mer i medlemsmagasinet Finansfokus