Forskningsrapporter
2021
Rapporten viser at fintech som økosystem har økt betydelig i omfang de siste 10 årene og har også blitt bedre organisert. Rapporten ser nærmere på hvordan disse aktørene spiller sammen og konkurrerer med de etablerte, og hvordan næringen kommer til å utvikle seg fremover. Dette gir forbundet et bedre grunnlag for utvikling av vår politikk og styrker vår kunnskap for eksempel når det gjelder regelverksutvikling.
Målet med rapporten er å gi finansnæringen konkrete forslag til tiltak og virkemidler de kan bruke for å akselerere omstillingstakten. Dette er en oppfølging av rapporten “Grønne vekstmuligheter for norsk finansnæring – muligheter og ansvar” (2017), utarbeidet i samarbeid med PWC.
2019
Denne rapporten utforsker kjønnsforskjellene i bransjen gjennom 30 dybdeintervjuer med kvinner og menn som arbeider i ulike forretningsområder innen forretningsbanker og forsikring.
Hvilken betydning har utenlandsk eierskap i norsk finansnæring? Rapporten er basert på analyser av komplette datasett fra SSB og intervjuer med nøkkelaktører i den norske finansnæringen.
2018
- En verdiskapende finansnæring (PDF)
- Analyse av NUF selskaper til «En verdiskapende finansnæring 2017 (PDF)
- Likelønn og likestilt deltakelse i finansnæringen (PDF)
2017
- Seniorer i finansnæringen (PDF)
- Grønne vekstmuligheter for norsk finansnæring – muligheter og ansvar (PDF)
2016
- Finansmarkedspolitikk – Rammeverk for samfunnsøkonomiske analyser (PDF)
- Analyse av Basel I-gulvet for banker og årlig rentegaranti for privat ytelsesbasert pensjon (PDF)
- Guide til outsourcing (PDF)
2015
2013
- Finansnæringens rolle i den norske frontfagsmodellen (PDF)
- Flytting av oppgaver til utlandet (PDF)
- Kapitalforvaltning i Norge, – en ny vekstnæring (PDF)
2011